Parcul Guell - obiective turistice Barcelona


 Rezervati online

Parcul Guell

Parcul Guell

Home | Obiective turistice |Parcul Guell

Parcul Guell

Parcul Guell este un complex de gradini cu elemente arhitecturale situate pe dealul El Carmel din cartierul Gracia din Barcelona. Acesta a fost proiectat de arhitectul catalan Antoni Gaudi si construit intre anii 1900 si 1914. Acesta se intinde pe 17 ha, ceea ce il face unul dintre cele mai mari lucrari de arhitectura din Europa de sud. Acesta face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.
Parcul Guell a fost initial proiectat ca un mic orasel gradina in stil englezesc, prin urmare, dar initiativa nu a avut succes si doar cateva case model au fost construite. Una dintre ele este acum folosit ca muzeu al lui Gaudi si a fost locuita la un moment dat de catre Gaudi insusi. Guell a donat terenul orasului in 1923, de atunci fiind parc public. Aici veti putea admira multe creatii ale marelui Gaudi.
Punctul cel mai important al parcului este terasa principala, inconjurata de o banc? lunga in forma unui sarpe de mare. Curbele bancii formeaza mai multe enclave, creand o atmosfera mult mai sociala. Gaudi a incorporat motive ale nationalismului catalan si elemente din misticismul religios.Hoteluri recomandate Barcelona

Vezi cele mai bune oferte de cazare Barcelona - Hoteluri vile si pensiuni Barcelona

Oferta de cazare Barcelona, Litoral Spania 2019

Hoteluri Barcelona - Oferte recomandate in Barcelona

Hoteluri Barcelona
Aceste oferte sunt recomandate de site-ul Litoralulromanesc.ro pe baza raportului pret calitate