Descriere Costa del Sol, istoric si informatii despre Costa del Sol Spania


 Rezervati online

Descriere Costa del Sol

Despre Costa del Sol - descriere, istoric si informatii

Foto Costa del Sol

Costa del Sol se intinde de-a lungul a 150 km pe costa de sud a Spaniei in provincia Malaga si este una din destinatiile turistice cele mai populare ale ibericilor, cu plaje largi si nisip auriu. Clima zonei principala atractie datorita blandetii, vizitatorii si locuitorii deopotriva se pot bucura de plaje, plus o mare varietate de activitati in aer liber, pe tot parcursul anului.
Zona este renumita pentru sutele de plaje asezate de-a lungul acestei coaste, de la golfuri linistite si ascunse, la intinderi mari de nisip cu locuri aglomerate, cluburi si diferite atractii. Una dintre distractiile cele mai populare de pe Costa del Sol este golful, exista peste 50 de terenuri de golf in zona, cu locatii uimitoare, oferind panorame spectaculoase.
Mai putin cunoscute, dar cu siguranta merita vizitate, sunt multe parcuri nationale din intreaga provincie Malaga , situate de multe ori doar o scurta calatorie cu masina. Puteti face drumetii, speologie, inot in locuri salbatice, safari, calarie si alte activitati aventuroase. Pentru o zi mai putin obositoare, puteti alege sa vizitati satele din regiunea Axarquia, unele dintre cele mai pitoresti locatii din toata Spania. Viata de noapte este de asemenea foarte captivanta, aici gasindu-se o mare selectie de baruri si cluburi, in special in jurul statiunilor Marbella si Puerto Banus, variind de la cluburile sofisticate la cele in care petrecerea se face pe plaja.
Costa de Sol poate fi impartita in doua sectiuni, cu orasul Malaga in centru. Partea estica a Costa del Sol este mult mai scurta, care se intinde de la capitala provinciei pana la Nerja, unde intalneste Costa Tropical a provinciei Granada si partea de vest a Costa de Sol, sec?iunea de coasta care se curbeaza spre sud si ajunge in Gibraltar, incluzand toate statiunile majore, cum ar fi Fuengirola, Torremolinos, Benalmadena ?i Marbella. Aceasta parte este mult mai dezvoltata avand influente internationale, vizitatori si locuitori din intreaga lume.
Daca alegeti Costa del Sol pentru vacanta, nu ratati orasul Malaga, care sa reinventat in ultimii ani ca un centru cultural si gastronomic. Acesta are o oferta de neegalat, cu muzee celebre, inclusiv Muzeul Picasso un zumzet pe scena artelor contemporane, baruri si restaurante.
Partea de est a Costa del Sol porneste de la granita cu provincia Granada, zona fiind numita Costa Tropical. Aceasta parte se intinde pe 54 km la est a orasului Malaga si este mai putin dezvoltata dar abunda in locatii traditionale si salbatice. La est de Malaga relieful este presarat cu stanci de pana la 200 m parte a muntilor Sierra Almijara ce coboara in mare, formand un peisaj salbatic nemaintalnit. Nerja este cel mai important oras din aceasta parte a coastei in ultimul timp crescand in mod substan?ial, oferind mai mult locuri de cazare dar fara sa inlature peisajul salbatic caracteristic. Pesterile din Nerja, un loc spectaculos ce merita vizitat pentru a vedea cavernele din interiorul pesterilor.
Partea de vest a coastei are o vibratie diferita, fiind foarte plina de viata, in ceea ce priveste viata de noapte si cluburile pe plaja si zumzetul pe tot parcursul anului. Zona de vest incepe din orasul Malaga ora?ului si se intinde spre vest pana la granita provinciei Cadiz. Aceasta parte a coastei este foarte dezvoltat in ceea ce priveste infrastructura, cu posibilitati excelente de transport si multe oportunitati de investitii. Aceasta parte a Costa del Sol atrage o mare parte din vizitatori Spaniei, atat pe litoral cat si cei care prefera croazierele, care sosesc in numar tot mai mare in portul Malaga.


Cazare Litoral Spania 2019

Oferte cazare la hoteluri, vile si pensiuni pe litoral

Hoteluri Litoral Spania 2019

Harti statiuni

Harti statiuni


Obiective turistice

Vezi obiectivele turistice din apropiere

Parcul Guell

Parcul Guell

Parcul Guell este un complex de gradini cu elemente arhitecturale situate pe dealul El Carmel din cartierul Gracia din Barcelona. Acesta a fost proiectat de arhitectul catalan Antoni Gaudi si...

Sagrada Familia

Sagrada Familia

La Sagrada Familia este unul dintre cele mai faimoase lucrari ale lui Gaudí din Barcelona. Este o bazilica gigant a carei constructie a inceput din 1882, iar termenul de finalizare nu este...Hoteluri recomandate Costa del Sol

Vezi cele mai bune oferte de cazare Costa del Sol - Hoteluri vile si pensiuni Costa del Sol