Descriere Barcelona, istoric si informatii despre Barcelona Spania


 Rezervati online

Descriere Barcelona

Despre Barcelona - descriere, istoric si informatii

Foto Barcelona

Barcelona se afla pe o campie ce se intinde de la munti pana la mare intre raurile Besos si Llobregat. Zona municipala are o populatie putin peste 1,5 milioane de locuitori, o cifra care se dubleaza in cazul in care adaugam si zona metropolitana. Barcelona este al doilea mare oras din Spania si capitala regiunii Autonome Catalonia. Acest oras se bucura de recunoastere internationala si de o pozitionare geografica privilegiata in partea de nord-est a Peninsulei Iberice precum si de o istorie lunga. Una dintre principalele caracteristici care definesc acest oras este coexistenta a doua limbi oficiale spaniola castiliana si catalana limba proprie a regiunii Catalonia.
Barcelona a fost uneori asemanata unui oras din nordul Europei intr-o tara de pe malul Mediteranei. Catalanii sunt considerati in general oameni seriosi si muncitori, receptivi la inovatii si intotdeauna axati pe progres economic. Cu toate acestea fata de nord europeni, Barcelona are un caracter marcat mediteranean, nu numai din cauza climei si a plajelor, ci pentru devotamentul sau pentru divertisment. Inarmati cu un spirit avangardist, plus o doza mare de spirit civic sa rationalitate barcelonezii stiu cum sa combine aceste trasaturi, cu bucuria de viata si o pasiunea pentru festivaluri si traditii.
Este surprinzator faptul ca Barcelona este un oras cosmopolit deschis. Profund constient de istoria sa indelungata si mandru de patrimoniul sau, orasul de azi este produsul a diverse popoare si culturi care si-au lasat amprenta intr-o forma sau alta de-a lungul doua mii ani. Vestigii importante ale Coloniei romane Borcino,din primul secolul i.Hr. inca persista si se afla in cartierul Gotic. Evul Mediu a fost o perioada superba de dezvoltare a acestui oras, atunci cand puternicul imperiu Aragonez imperiu extins la Marea Mediterana si a stabilit relatii culturale si de negot.
La mijlocul secolului al XIX-lea, proiectul de dezvoltare cunoscut sub numele de Eixample a fost efectuat ca raspuns la extinderea necesara a orasul medieval in afara nucleului. La sfarsitul secolului, Barcelona s-a confruntat cu un curs de dezvoltare, industrializare si o înflorire a artelor care au contribuit decisiv la dezvoltarea arhitecturii si designul cunoscut sub numele de miscarea Modernista (versiunea Catalana a Art Nouveau). Lucrari ale marilor arhitecti din acele vremuri stau ca dovezi in schimbarea si modernizarea peisajului urban.
Considerat ca fiind capitala de necontestat a modernismului, prin versiunea din Spania a Art Nouveau, Barcelona are cinci capodopere ce fac parte din Patrimoniul UNESCO: Parcul Guell, Palatul Güell, Casa Mila sau La Pedrera, Palau de la Musica Catalana, si Spitalul de la Santa Creu i Sant Pau. Pentru a facilita vizita, orasul ofera multe servicii speciale, inclusiv tururi cu autobuzul (Bus Turistic), Barcelona Card, Tichet Art, Art Nouveau Route si plimbari cu ghizi.
Barcelona are unsprezece mii taxiuri identificabile prin culorile caracteristice galben si negru. Taxiurile pot fi gasite la randurile special marcate de taxi sau pur si simplu in trafic. Amplul sistem de transport public printr-o retea de cinci linii metrou si o flota de 900 de autobuze acopera toate zonele orasului.


Cazare Litoral Spania 2019

Oferte cazare la hoteluri, vile si pensiuni pe litoral

Hoteluri Litoral Spania 2019

Harti statiuni

Harti statiuni


Obiective turistice

Vezi obiectivele turistice din apropiere

Parcul Guell

Parcul Guell

Parcul Guell este un complex de gradini cu elemente arhitecturale situate pe dealul El Carmel din cartierul Gracia din Barcelona. Acesta a fost proiectat de arhitectul catalan Antoni Gaudi si...

Sagrada Familia

Sagrada Familia

La Sagrada Familia este unul dintre cele mai faimoase lucrari ale lui Gaudí din Barcelona. Este o bazilica gigant a carei constructie a inceput din 1882, iar termenul de finalizare nu este...Hoteluri recomandate Barcelona

Vezi cele mai bune oferte de cazare Barcelona - Hoteluri vile si pensiuni Barcelona

Oferta de cazare Barcelona, Litoral Spania 2019

Hoteluri Barcelona - Oferte recomandate in Barcelona

Hoteluri Barcelona
Aceste oferte sunt recomandate de site-ul Litoralulromanesc.ro pe baza raportului pret calitate