Situl arheologic Beglik Tash - obiective turistice Primorsko


 Rezervati online

Situl arheologic Beglik Tash

Situl arheologic Beglik Tash

Home | Obiective turistice |Situl arheologic Beglik Tash

Situl arheologic Beglik Tash

Situl arheologic Beglik Tash este situat in apropierea statiunii Primorsko. Este destul de dificil de ajuns deoarece indicatoarele lipsesc cu desavarsire, insa merita sa faceti efortul de a-l gasi pentru valoarea istorica si frumusetea sa.
Beglik Tash este un sanctuar Tracic format din blocuri monolitice ce au aparut prin intarirea magmei, ca urmare a unor eruptii vulcanice. Ulterior acesti monoliti au fost sculptati de catre un trib tracic numit "Esti" pentru a forma un sanctuar, loc de rugaciune inchinat Soarelui.
In prezent, aceste formatiuni stancoase au fost transformate intr-un muzeu in aer liber, intretinut de muzeul de istorie Bourgas, iar in timpul verii turistii care viziteaza Beglik Tash pot plati o taxa mica pentru un ghid care sa le povesteasca despre ceremoniile ce aveau loc acolo. Astfel puteti afla ca cei mai multi monoliti au urme de sculptura facute pentru desfasurarea unor ritualuri religioase.
De asemenea, la intrare se poate vedea o piatra plata de forma si marimea unui pat dublu, unde se crede ca se desfasurau ritualuri de copulatie intre samanii de sex feminin si masculin ai tribului. Se mai poate vizita si un labirint din pietre si multe alte locuri interesante.
La Beglik Tash se poate ajunge numai cu masina (nu exista mijloace de transport in comun) mergand pe drumul spre Perla Residence imediat dupa intrarea in Primorsko. Inainte de ajunge la Perla Residence intrati la stanga pe un drum asfaltat ce intra in rezervatia Ropotamo, iar dupa 3-4 Km veti ajunge la o parcare improvizata cu o poarta de lemn. De acolo mai mergeti 500 m pe jos pe un drum de pamant.


Obiective turistice

Vezi obiectivele turistice din apropiere

Parcul acvatic Aquapolis

Parcul acvatic Aquapolis

Aquapolis este primul aqua parc construit in Bulgaria, fiind si unul din cele mai mari din aceasta tara. Acesta este amplasat in vestul statiunii Nisipurile de Aur, in mijlocul unei paduri ce face...

Delfinariu Varna

Delfinariu Varna

Delfinariul Varna este o atractie unica, situata in mijlocul unui peisaj verde in partea de nord a parcului Gradina Marii, care permite o vedere magnifica asupra Marii Negre. Acesta a fost deschis...

Situl arheologic Beglik Tash

Situl arheologic Beglik Tash

Situl arheologic Beglik Tash este situat in apropierea statiunii Primorsko. Este destul de dificil de ajuns deoarece indicatoarele lipsesc cu desavarsire, insa merita sa faceti efortul de a-l gasi...Hoteluri recomandate Primorsko

Vezi cele mai bune oferte de cazare Primorsko - Hoteluri vile si pensiuni Primorsko

Oferta de cazare Primorsko, Litoral Bulgaria 2019

Hoteluri Primorsko - Oferte recomandate in Primorsko

Hoteluri Primorsko
Aceste oferte sunt recomandate de site-ul Litoralulromanesc.ro pe baza raportului pret calitate