Palatul Reginei Maria - obiective turistice Balchik


 Rezervati online

Palatul Reginei Maria

Palatul Reginei Maria

Home | Obiective turistice |Palatul Reginei Maria

Palatul Reginei Maria

Palatul din Balcic este o fosta resedinta de vara a reginei Maria, construit intre 1924-1927 de arhitectii italieni Amerigo si Augustino. Bugetul imens care le-a fost pus la dispozitie pentru crearea palatului s-a dovedit a fi pe masura frumusetii si impozantei acestuia, cei doi reusind sa realizeze unul dintre cele mai frumoase domenii din acele vremuri ce includea si un minunat parc, ce in timp a devenit o adevarata gradina botanica vestita pentru speciile adapostite.
In cadrul complexul regasim mai multe elemente, cladiri si un parc, devenit gradina botanica stiintifica gestionata de Universitatea Kliment Ohridski din Sofia. Complexul este alcatuit din mai multe vile si cladiri auxiliare, care sunt diferentiate prin elemente vechi, gotice, orientale si maure.
Castelul, numit si Cuibul Linistit (Quiet Nest) este de fapt o vila cu pereti albi si acoperisuri de tigla rosie strajuit de un minaret. Este construit de-a lungul a trei terase si combina elemente ale stilului maur, stilului mediteraneean cu cel al caselor bulgaresti. Este foarte aproape de mare, fiind despartit de aceasta doar de faleza. A fost locul preferat al Reginei Maria, in care aceasta a locuit, tocmai de aceea ramanandu-i denumirea de Castel.
Atractiile domeniului: Gradina lui Allah cu alei pavate cu piatra adusa din Maroc si cea mai mare colectie de cactusi din sud estul Europei cu o vechime de 80 de ani.
Fantana de argint aflata la o distanta destul de mica de intrare, usor in stanga, aceasta putand fi usor ratata in lipsa unei harti. Ar fi pacat caci aici, daca aruncati un banut si va puneti o dorinta aceasta se va implini.
Templul apei este si acesta o cladire unica datorita arcadelor pictate pe interior in nuante de caramiziu si albastru sustinute de coloane imense avand in interior bazine in care altadata se afla apa.
Capela Stella Maris este o cladire din piatra pictata complet pe interior adaposteste, dupa cum spune legenda, inima Reginei Maria. Langa aceasta capela veti putea vedea singura inscriptie ramasa in limba romana pe o placa de marmura pe care este scris ca acest domeniu a fost construit de Regina Maria.
Cascada este una dintre atractiile cele mai spectaculoase, aici veti putea admira cursul unui rau a carui cadere de la o inaltime de 9 metri va va impresiona cu siguranta.
Aleea vinului este o locatie in care impatimitii vinului vor putea degusta diverse soiuri de vin, aici afladu-se o adevarata colectie de vinuri.
Tronul Reginei Maria este facut din marmura si este unul dintre locurile preferate in care regina prefera sa petreca timpul, de aici putand fi vazuta marea in toata splendoarea.
Mormantul Reginei Maria este un colt retras, aflat putin mai sus de Castel. Pentru a ajunge aici trebuie sa urcati niste trepte pavate cu piatra. Privelistea este superba, marea se vede perfect. Mormantul este sapat in stanca, fiind de fapt un cavou, umbrit de un copac si dominat de o cruce, pe care se poate vedea o scurta inscriptie, reprezentand povestea vietii Reginei. Regina Maria nu se afla insa inmormantata aici, ci in biserica Manastirii Curtea de Arges.
Printre atractiile domaniului se mai afla: ghereta santinelei (chiar la intrarea pe domeniu), gradina Ghetsemani, Vila Sageata Albastra, Coltul Magnolia, Izvorul Sfant, Aleea Valului Albastru, Digul, Gradina Curtea Englezeasca, Puntea suspinelor, Vila Moara, Vila Moara, Vila Salon, Restaurantul Coroana, Aleea Secolelor, Gradina Labirint, Vila Gutman, Vila Suita, Vila Ciuperca, Vila Izbanda, Gradina Craing.
Regina Maria Alexandra Victoria de Edinburgh este considerata una dintre cele mai de succes suverane ale Europei din secolul trecut. Ea s-a nascut in 1875, in Kent, Anglia si a fost nepoata legendarei regine Victoria.
La varsta de 18 ani, ea a devenit regina Romaniei prin casatoria sa cu Principele Ferdinand Viktor Albert Hohenzollern Meynred. Ei au avut cinci copii: doi fii si trei fiice - cel mai mare Carol (viitorul rege al Romaniei Carol al II-lea) si Nicolae, Elizabeth (Helena) - viitoarea regina a Greciei, Maria (Marioara) - regina Serbiei si Iliana cea mai mica - casatorit cu ducele habsburg - Antony.
Pentru a reusi sa vizitati intreg domeniul, cel mai bine este sa cumparati o harta a acestuia, de la intrare si sa urmati fiecare punct indicat pe harta. In pas de plimbare aveti nevoie de aproximativ patru ore pentru a parcurge intreg domeniul.


Obiective turistice

Vezi obiectivele turistice din apropiere

Gradina botanica Balchik

Gradina botanica Balchik

Gradina Botanica din Balchik este a doua atractie ca importanta din oras, dupa Castelul Reginei Maria. Aceasta este situata in centrul orasului, in imediata vecinatate a marii si la o distanta...

Muzeul de Istorie Balchik

Muzeul de Istorie Balchik

Muzeul de Istorie din Balchik a fost fondat cu peste 100 de ani in urma, mai precis in 1907, cu ocazia primelor sapaturi arheologice ale lui Karel Shkorpil. El studia in orasul Balchik mormantul...

Templul Cybele

Templul Cybele

Templul Cybele este localizat in centrul orasului Balchik, fiind descoperit in primavara anului 2007, in timpul sapaturilor ce aveau loc pentru construirea unui hotel in acea zona. Aceast templu...Hoteluri recomandate Balchik

Vezi cele mai bune oferte de cazare Balchik - Hoteluri vile si pensiuni Balchik