Delfinariu Varna - obiective turistice Varna


 Rezervati online

Delfinariu Varna

Delfinariu Varna

Home | Obiective turistice |Delfinariu Varna

Delfinariu Varna

Delfinariul Varna este o atractie unica, situata in mijlocul unui peisaj verde in partea de nord a parcului Gradina Marii, care permite o vedere magnifica asupra Marii Negre. Acesta a fost deschis pe 11 august 1984, iar de atunci a fost unul dintre simbolurile orasului Varna si a turismului in Bulgaria. Delfinariul este un loc neratat in programul de vizitare a obiectivelor turistice de toti turistii care viziteaza statiunile rivierei bulgaresti.     Cladirea delfinariului cu designul sau futurist cu fatade din aluminiu si sticla a fost proiectat de o echipa sub indrumarea cunoscutului arhitect Simeon Saraliev (1948 - 2008). Conceputa ca o structura tridimensionala, in forma unui cub de sticla cu laturi de 30 metri si 14 metri inaltime. Ea are trei amfiteatre de vizionare cu o capacitate de 1200 de persoane.
In ultimii patru ani, s-au investit in Delfinariu sume importante pentru sisteme noi si moderne pentru mentinerea regimului optim de viata al delfinilor, cat si pentru dotarea intregii sali cu aer conditionat. O alta facilitate originala este cafeneaua care ocupa partea de est a Delfinariul avand geamuri speciale cu vedere la piscina, ce permit vizualizarea subacvatica a delfinilor. Cafeneaua are de asemenea o terasa de vara care faciliteaza o vedere panoramica a intregului golf Varna.
Piscina este construita dupa "standardul american" pentru pastrarea mamiferelor marine. Intrucat primul delfinariu a fost construit in Statele Unite ale Americii, acest lucru a devenit un standard pentru intreaga lume. Piscina are o marime de 15 x 12 metri si 6 metri adancime. O alta piscina mai mica de 3 metri adancime este conectata la aceasta pentru a marii spatiul in care delfinii isi petrec clipele de odihna. Apa este adusa din mare de la 180-200 de metri departare, ?i ajunge la Delfinariu prin conducta proprie si statia de pompare. Apa circula continuu printr-un sistem de filtre si proportionare, pentru ca dezinfectie, filtrarea si intretinerea sa fie controlate automat.
Delfinii (delfinidelor) sunt mamifere marine strans legate de balene. Numele delfin este originar din δελφ?ς, greaca veche, adica cu uter. Exista 36 de specii de delfini, gasite in cea mai mare parte in oceane, dar exista unele specii gasite si in apele dulci.
Primul delfin sosit la Varna in 1984 este de la un Delfinariu cubanez. Acesta face parte din specia Tursiops truncatus, si provenea din apele Guatemalei. Primul antrenor al delfinilor din Varna a fost Petru Bozeneker. Acesta a considerat intotdeauna ca nasterile delfinilor intr-un mediu artificial sunt rare. Datorita conditiilor excelente si profesionalismului echipei delfinariului nasterile aici sunt normale. In prezent exista 5 delfini - 2 de sex masculin si 3 de sex feminin - Kimbo, Doli, Popi, Yoana ?i Bimbo, 3 dintre ei s-au nascuti in Delfinariul Varna.
Delfinii lucreaza sase zile pe saptamana, lunea fiind ziua lor de relaxare. Acest program nu a fost schimbat, chiar si in zilele cu multe vizite. Ratiile zilnice de mancare sunt de 5 - 6 ori pe zi. Acestea includ 8 - 10 kg de biban, stiuca, sprot, merluciu si calamari, dar si delicatesa delfinilor, hering.


Obiective turistice

Vezi obiectivele turistice din apropiere

Baile Romane din Odessos

Baile Romane din Odessos

Baile romane (Thermae) din Varna, dateaza din a doua jumatate a secolului al II-lea, cand aici a fost un oras roman - Odessos. Baile au functionat pana la sfarsitul secolului al III-lea. Site-ul are...

Muzeul Marinei Varna

Muzeul Marinei Varna

Muzeul Naval este unul din cele mai importante simboluri ale orasului Varna, fiind si unul dintre cele mai vechi muzee din oras. Acesta se afla in partea de est a orasului, la o distanta de doar...

Ruinele Pobiti Kamani - Padurea de piatra

Ruinele Pobiti Kamani - Padurea de piatra

Atractia naturala Pobiti Kamani - Padurea de piatra este situata in partea de vest a orasului Varna, la 23 km si face parte din patrimoniul UNESCO. Este compusa din coloane de piatra cilindrice...Hoteluri recomandate Varna

Vezi cele mai bune oferte de cazare Varna - Hoteluri vile si pensiuni Varna